17 Οκτ 2016

Ομιλία στο Άσπρο Χωριό για τον καρκίνο του μαστού
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί στο Άσπρο Χωριό η ομιλία του γενικού χειρούργου σε παθήσεις µαστού και θυρεοειδούς Δρ. Γρηγόρη  Κυριάκου µε θέµα: «Πρώιµη διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του µαστού».
Η ομιλία διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» με αφορμή τον παγκόσμιο μήνα ενημέρωσης, επίγνωσης, και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του µαστού.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας ο οποίος είναι και συναισθηματικά δεμένος με το νησί μας δεδομένου ότι διατηρεί κατοικία στο Άσπρο Χωριό, αναφέρθηκε στην ιστορική διάσταση του καρκίνου του μαστού ξεκινώντας από περιπτώσεις που συναντώνται σε ιστορικά κείμενα της αρχαιότητας υπογραμμίζοντας ότι ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που μόνο με την πρόληψη μπορεί να καταπολεμηθεί. Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε τρόπους πρόληψης και θεραπείας τονίζοντας ότι ο καρκίνος είναι μια ασθένεια την οποία όσοι την βιώνουν δεν πρέπει ούτε να ντρέπονται ούτε να κρύβονται αλλά να την αντιμετωπίζουν κατά πρόσωπο, υπογραμμίζοντας ότι στα πρώτα της στάδια μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς.

Στην συνέχεια και καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας μέχρι το απόγευμα ο Δρ Κυριάκου εξέτασε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντελώς δωρεάν 26 από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην ομιλία του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου